Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ImageHandler
Θα πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, τότε θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της αραβικής χώρας

Το Ιράκ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της αραβικής χώρας, σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή την «εισβολή» Τούρκων στρατιωτών στα βόρεια σύνορα και ειδικότερα στη Μοσούλη.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας του είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση και κρίση με τους βόρειους γείτονες Τούρκους, άφησε ωστόσο ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της στρατιωτικής δράσης έναντι της Τουρκίας, αν δεν επιτευχθεί οριστική συμφωνία. «Αν δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στρατιωτική επέμβαση, τότε θα αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή. Αν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, τότε θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές κατά της Τουρκίας.
Η Τουρκία απέσυρε πριν από μέρες περίπου 150 στρατιώτες από τη Μοσούλη, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί μία ομάδα στην επαρχία της Νινευί, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσοι στρατιώτες βρίσκονται εκεί και για πόσο σκοπεύει να τους διατηρήσει.
Οι ιρακινές δυνάμεις απέδειξαν πρόσφατα το αξιόμαχο επίπεδο που διαθέτουν, πετυχαίνοντας την ανάκτηση της πόλης Ραμάντι από τους τζιχαντιστές, μετά από 18 μήνες κατάληψης των τελευταίων στη στρατηγικής σημασίας περιοχή.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet