Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΙΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ

  Ιστορία δίχως «εθνόμετρο» – Τι λέει για Κολοκοτρώνη, κρυφό σχολειό, Μικρασιατική Καταστροφη.
Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση “εθνόμετρου”, και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ, δηλώνει σε συνέντευξη της, στην “Καθημερινή” η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Η υπουργός για τα σχολικά ιστορικά βιβλία δηλώνει, ότι “πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο”. Στην Ελλάδα , συνεχίζει, εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει την Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως “Δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία”.

Παρουσιάζοντας τη διαφορά ιστορικής και εθνικής ταυτότητας, σημειώνει ότι ο εθνικιστής έχει “τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του, αποτελούν εθνική ιδιομορφία”. Εξηγεί δε, ότι “ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων”.

Ερωτηθείσα για το κρυφό σχολείο σημειώνει ότι “εάν υπήρχε ή όχι αφορά την ιστορική έρευνα” και ότι η Ορθόδοξη εκκλησία είχε θρησκευτικά σχολεία. Επισημαίνει ακόμη, ότι στη δημόσια ιστορία το σχολείο ως δημόσιο αγαθό είναι προϊόν του έθνους-κράτους. Για την υπόθεση της Μαρίας Ρεπούση, η οποία είχε εκφράσει παρεμφερείς απόψεις η κ. Αναγνωστοπούλου, ομολογεί ότι “φοβήθηκα τον φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη”.

Βρε τι πάθαμεεε! Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα, ρε κορίτσια κι εσύ αγοράκι Φίλη τελειώνουμε; Θέλετε να τονίσετε τη συμβολή των ελευθεροτεκτόνων στην Ελληνική Επανάσταση και να την εντάξετε στις παγκόσμιες επαναστάσεις των “πεφωτισμένων”. Τι έγινε, λοιπόν, στις επαναστάσεις των “πεφωτισμένων”; Άλλαξε η εξουσία κώλο. Στη Γαλλία έφαγαν τους γαλαζοαίματους και ανέλαβαν οι “πεφωτισμένοι” πολιτικοί και αστοί, ενώ στην Ελλάδα απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους και ανέλαβαν πάλι οι “πεφωτισμένοι” πολιτικοί και αστοί. Και ενώ μπροστά μαχόταν ο λαός κι έχυνε το αίμα του, πίσω-πίσω, η οικογένεια Ροθτσάιλντς “ενίσχυε” τον αγώνα βλέποντας τον ως μακροπρόθεσμη επένδυση, όπερ και εγένετο.

Θέλετε να τα ξαναγράψουμε τα βιβλία της Ιστορίας; Ε να τα γράψουμε έτσι! Και μετά να απολογηθείτε για τα τόσα χρόνια ‘φιλελεύθερης’ σκλαβιάς, ανύπαρκτης ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά μόνο υποχρεώσεων, χειραγώγησης λαών, σκοταδισμού με ελεγχόμενη Γνώση και δημιουργίας μιας πανίσχυρης και παμφάγας ελίτ που συγκρίνεται μόνο με την λαιμαργία των δεινοσαύρων. Να την ξαναγράψουμε; Ή επί τέλους να σας γράψουμε;

Πείτε το λοιπόν, ξεκάθαρα: Ήρωες υπήρχαν, Ιστορία υπήρχε, αλλά εμείς ήμασταν από πίσω και κινούσαμε τα νήματα και ήρθε η ώρα να το πούμε, αλλά πάλι με περιστροφές.

Πείτε το λοιπόν, ξεκάθαρα: Η παγκόσμια μασονία κυβερνούσε και τότε και τώρα, κι εσείς τα χαϊβάνια νομίζατε ότι έχετε Έθνος.

Πείτε το ξεκάθαρα, κυρία Σία Μοργκάνα, άντε να τελειώνουμε με τις υποκρισίες και τους ανόητους σχολιασμούς!

http://www.eleysis-ellinwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet