Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΟΛΗ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ...

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι των Βρυξελλών ένα εικοσιτετράωρο...
μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης όπου η ημέρα ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο με την χθεσινή που κυριολεκτικά θύμιζε μία πόλη φάντασμα. Η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη ενώ παντού υπάρχει στρατός και αστυνομία που κάνουν ελέγχους και φρουρούν τα πολλά και σημαντικά κτίρια της πόλης.

Οι Βρυξέλλες ζουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την πόλη να έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κάτι φυσιολογικό άλλωστε αφού σε πολλές συνοικίες της πόλης συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση και του τρίτου τρομοκράτη που έχει διαφύγει μετά την επίθεση.

Πάντως οι αρχές των Βρυξελλών κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επανέλθει η πόλη σε μία υποτυπώδη κανονικότητα. Αρκετές από τις γραμμές των λεωφορείων λειτουργούν ενώ το ίδιο ισχύει και για κάποιες διαδρομές του μετρό.

Στο μετρό πάντως τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ πιο έντονα καθώς γίνεται και σωματικός έλεγχος σε όλους όσοι μπαίνουν και βγαίνουν από τους σταθμούς.

To αεροδρόμιο της πόλης παραμένει και σήμερα κλειστό ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν πότε θα ανοίξει εκ νέου και υπό ποιές συνθήκες.

Τα καταστήματα και γενικά η αγορά της πόλης αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα σε πιο κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι αρχές της πόλης θέλουν να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά όταν μετά την επίθεση στο Παρίσι και τις έρευνες στις Βρυξέλλες για τους τρομοκράτες, η πόλη και η αγορά της είχε νεκρώσει εντελώς, προκαλώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες στους επαγγελματίες της πόλης.

Μάλιστα η κατάσταση είναι πιο πιεστική αυτή τη φορά, καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, όπου η αγοραστική κίνηση στην πόλη είναι ιδιαίτερα σημαντική και επωφελής για τα οικονομικά της μεγέθη.


Από εκεί και πέρα, η πόλη και η χώρα βρίσκονται σε τριήμερο πένθος, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει ενός λεπτού σιγή απ' άκρη σε άκρη στο Βέλγιο. Όπως και να έχει πάντως οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι χιλιάδες διπλωμάτες και υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών θεσμών που εργάζονται σ' αυτήν προσπαθούν να συνέλθουν από το πρώτο σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης και να ξαναφέρουν την πόλη στην γνώριμη κατάστασή της.




http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet