Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ HOT- SPOT THΣ XIOY...

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκλωβίζονται στα hotspots...
είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το θερμόμετρο θα ανεβαίνει και τα νεύρα θα είναι μονίμως τεντωμένα. Έτσι μετά τα προχθεσινά επεισόδια στο ίδιο σημείο, και πάλι σήμερα το απόγευμα, μετανάστες που βρίσκονται στο hotspot ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου δημιούργησαν ξανά ένταση στην περιοχή.

Τα νέα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 4.30, όταν εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται μέσα στον καταυλισμό όρμηξαν προς την κεντρική πύλη και αφού έσπασαν την αλυσίδα ξεχύθηκαν έξω. Στόχος τους ήταν να κάνουν διαδήλωση για τις συνθήκες κράτησης αλλά και για το πάγιο αίτημά τους να μην σταλούν πίσω στην Τουρκία.

Τον χώρο είχε επισκεφτεί αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης της Χιακής Συμπολιτείας, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο. Ενώ απ' έξω βρίσκονταν ομάδες συμπαράστασης και μέλη της Χιακής Συμπολιτείας οι οποίοι έκαναν την δική τους εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο hotspot.

Μόλις τελικά οι πρόσφυγες κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα και να ξεχυθούν κατά εκατοντάδες στον περιβάλλοντα χώρο, ανέλαβαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να κρατήσουν την τάξη και να μην συνεχιστεί η διαδήλωση των μεταναστών μέχρι την κεντρική αρτηρία.

Πάντως μετά την αρχική ένταση που κράτησε για αρκετή ώρα, τα πράγματα ηρέμησαν, και αφού οι μετανάστες έκαναν την διαδήλωσή τους, επέστρεψαν οικειοθελώς (και με την καθοδήγηση της αστυνομίας) και πάλι μέσα στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας τους. 

http://fimotro.blogspot.ca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet