Τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία τα αναλύσαμε σε πρόσφατες αναρτήσεις επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί μια ζωή αυτό το κόμμα να κάνει δωράκια αυτοϋπονόμευσης.
Κοινώς να βγάζει μόνο του τα μάτια του και να δίνει «μπόνους» στους πολιτικούς αντιπάλους. Η ΝΔ το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κάνοντας μάγκες τους Πασόκους. Δεν έβαλε μυαλό χρόνια τώρα και το ξανάκανε με τον Σαμαρά. Αν δεν υπήρχαν οι υπονομευτές εντός της ΝΔ να του σκάβουν το λάκκο ενώ εκείνος έκανε τα πάντα για να σώσει τη χώρα, ίσως τώρα να μιλούσαμε με διαφορετικούς όρους. Και για την οικονομία και για το ίδιο το κόμμα.
Η ΝΔ πάσχει από μια αρρώστια που λέγεται «ιδρυματισμός». Δεν αφουγκράζεται την κοινωνία όπως θα έπρεπε, περιχαρακώνεται, κλείνεται σε γραφεία χωρίς παράθυρα και σε κάστρα χωρίς πόρτες και στο τέλος αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους.
Ο κύριος λόγος αυτής της κατάστασης είναι βεβαίως το «ιδιοκτησιακό» καθεστώς που επικρατεί. Ο Καραμανλής όπως έχουμε ξαναγράψει, ποτέ δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι δεν έχει πια το κόμμα, ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με τον απόλυτο έλεγχό του. Τα σημάδια ιδιοκτησιακού καθεστώτος φάνηκαν στις εσωκομματικές εκλογές και φάνηκαν ακόμη περισσότερο στο φιάσκο της ΟΝΝΕΔ.
Ήταν λοιπόν μονόδρομος για τον Μητσοτάκη να πάρει «κεφάλια» και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Αν δεν το έκανε κάποιοι θα προσπαθούσαν να ελέγξουν την ΟΝΝΕΔ και βεβαίως ένα μεγάλο μέρος του κόμματος ακριβώς λειτουργώντας με ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Και για να λέμε κάποιες αλήθειες, μετά τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη πολλοί είπαν «τι θέλουν τα κω...παιδα τώρα που πάει να γίνει κάτι στη ΝΔ και να φύγει η χολέρα»;
Η παραίτηση Παπαμιμίκου πριν τον διαγράψουν, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, από τότε που ο γραμματέας είχε καίρια την ευθύνη του άλλου φιάσκου με τις εσωκομματικές εκλογές. Κι εν πάση περιπτώσει ο ίδιος έπρεπε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι στη θέση του, αλλά είπαμε... κυριαρχεί ο ιδρυματισμός.
Η Νέα Δημοκρατία πάει να κάνει μια προσπάθεια να νικήσει τον Τσίπρα. Με πολλά λάθη, με τον Κυριάκο να μην είναι τόσο τολμηρός όσο πρέπει, με απουσία στελεχών που θα σηκώσουν στις πλάτες τους την Ελλάδα κι όχι το κόμμα. Σε μια χρονική στιγμή, λοιπόν, που κλυδωνίζεται η κυβέρνηση, που τίποτε δεν της βγαίνει, που όλες οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοικτές έρχονται μερικά κακομαθημένα παιδάκια που πάσχουν από ιδρυματισμό να προκαλέσουν αναστάτωση στη ΝΔ. Αντί να ασχολούμαστε με τη διάλυση της χώρας και το τεράστιο φιάσκο της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, ξαναθυμηθήκαμε ότι η ΝΔ είναι εδώ και πάσχει από τις προαιώνιες ασθένειές της.
Ποιος είναι ο Παπαμιμίκος, ο Γεωργιάδης, ο Ιωαννίδης και το κάθε στελεχάκι που νομίζει ότι έγινε κάποιος; Εδώ βρίσκεται σε κίνδυνο η πατρίδα και θα ασχολούμαστε με τα παραμάγαζα της Νέας Δημοκρατίας; Αυτά θέλει ο κόσμος; Αυτές είναι οι προσδοκίες του;
Ίσως όμως από τις γκάφες αυτές να βγει και κάτι καλό. Να συνειδητοποιήσουν στη Συγγρού ότι πάνω απ' όλα είναι η Ελλάδα κι όχι το κόμμα, η εξουσιομανία και το κυνήγι της καρέκλας. Να καθαρίσει η ΝΔ εδώ και τώρα ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει την ελπίδα πως υπάρχει... ελπίδα και για την πατρίδα. Αλλιώς ας αφήσουν κάποιους να παίζουν τα παιχνιδάκια τους και να ξαναφέρουν το κόμμα σε λίγα χρόνια εκεί που είναι εδώ και μερικούς μήνες, δηλαδή σε κώμα.
http://www.antinews.gr