Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ CSU ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στη νέα επίθεσή του ο Χορστ Ζεεχόφερ, ηγέτης της Ενωσης Χριστιανοκοινωνιστών και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, τόνισε ότι η άρνηση της Μέρκελ να αλλάξει στάση πρακτικά... ενισχύει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Επιπλέον, οΖεεχόφερ απείλησε ότι δεν θα πάει στο συνέδριο-κλειδί της CDU τον Δεκέμβριο – μια απειλή που εάν κάνει πράξη θα σημάνει ένα δίχως προηγούμενο πλήγμα στην ενότητα της συντηρητικής παράταξης, μόλις εννιά μήνες πριν από τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
«Δεν ωφελεί σε τίποτε το να επιμένει να λέει κανείς "τα κάναμε όλα σωστά, απλώς δεν το καταλαβαίνετε"», δήλωσε ο Ζεεχόφερ, απορρίπτοντας χωρίς περιστροφές όσα είπε η Μέρκελ υπεραμυνόμενη της πολιτικής της στο προσφυγικό στην Μπούντεσταγκ την Πέμπτη.

«Αυτό το μόνο που πρόκειται να επιτύχει είναι να καταστήσει το AfD ισχυρότερη», πρόσθεσε ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του στο Der Spiegel, ενόψει μιας διήμερης συνεδρίασης της ηγετικής ομάδας της CSU που ξεκινάει σήμερα. Η κατάσταση στον συνασπισμό CDU / CSU είναι τεταμένη μετά την ιστορική ήττα των Χριστιανοδημοκρατών την περασμένη Κυριακή, όταν το κυβερνών κόμμα υποχώρησε στην τρίτη θέση – κάτω κι από το AfD – στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας.

Μολονότι τα δυο κόμματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα κι η Κοινοβουλευτική τους Ομάδα στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας είναι κοινή, το CSU απαιτεί εδώ και καιρό η Μέρκελ να αλλάξει πολιτική και να επιβάλλει ανώτατο όριο στον αριθμό των μεταναστών που υποδέχεται η χώρα, κάτι που απορρίπτει η Μέρκελ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός επ' αυτού», επέμεινε ο Ζεεχόφερ. «Εάν δεν επιτευχθεί συναίνεση για αυτό, η εμφάνισή μου στο συνέδριο δεν θα αποτελεί τίποτε περισσότερο από ένα θέαμα για τα ΜΜΕ», υποστήριξε ο Ζεεχόφερ. Επισήμανε ωστόσο πως «η CDU δεν είναι πολιτικός μας αντίπαλος».

Παρότι παραδοσιακά η CDU και η CSU συμφωνούν σε έναν κοινό υποψήφιο για την καγκελαρία, ο Ζεεχόφερ δεν έχει ακόμη εκφράσει την υποστήριξή του στην Μέρκελ, που μετά την εκκωφαντική ήττα του κόμματός της την Κυριακή υπήρξαν σενάρια πως μπορεί να μη θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία. Η δημοτικότητα της καγκελαρίου έχει μειωθεί λόγω των χειρισμών της στην κρίση των προσφύγων.

Χθες, ο Γιοάχιμ Χέρμαν της CSU κάλεσε να απελαύνονται τα πρόσωπα οι αιτήσεις των οποίων για τη χορήγηση ασύλου απορρίπτονται ακόμη και σε εμπόλεμες χώρες όπως το Αφγανιστάν και διάφορα άλλα σκληρά μέτρα, υπογραμμίζοντας το πόσο βαθαίνει το χάσμα των απόψεων της Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών.

Ο Χέρμαν είπε στην εφημερίδα Bild ότι τάσσεται υπέρ του επαναπατρισμού ανθρώπων από το βόρειο Αφγανιστάν οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου δεν γίνονται δεκτές, κάτι που η κυβέρνηση της Μέρκελ αρνείται να κάνει.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS για το Spiegel, το 82% των Γερμανών αντιτίθεται στην πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων, ενώ μόλις το 15% θεωρεί ότι πρέπει να επιμείνει στην εφαρμογή της.

 http://fimotro.blogspot.ca/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Awesome and informative article that i had read! Thanks for your sharing, looking forward to read your next post soon! livescore

ΟΜΙΛΙΕΣ , ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ , ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ WowApp!

https://www.wowapp.com/w/kkorpet